VARKENSVLEES

Het Porc au Grain varken

groeit op onder excellente omstandigheden en is gegarandeerd vrij van groeihormonen. Tevens geldt er een verbod op preventieve antibiotica. De strenge regels waaraan het Porc au Grain onderheven is, zijn gewaarborgd in een uniek Cahier des Charges. Naleving van de regels wordt door een externe controle organisatie gecontroleerd. Tevens wordt het vlees gegarandeerd door het Label Rouge certificaat. Label Rouge is een keurmerk dat uitgegeven en gecontroleerd wordt door de Franse overheid.

Wij willen ervoor zorgen dat je weet waar het vandaan komt en wat er mee gebeurd is. Het graanvarken sluit hier naadloos op aan. Transparantie is voor ons belangrijk. Iedereen heeft het recht om te weten wat hij of zij eet. 

 

Klik hier voor nog meer informatie over het Porc au Grain varken

STADSBOERDERIJ VLAARDINGEN

Scharrel varkensvlees van Vlaardingse bodem.

De Vlaardingse Stadsboerderij Holywood en Culinaire Slagerij Wapenaar werken samen in een kleinschalig project. Het scharrel varkensvlees van de Stadsboerderij is verkrijgbaar in de winkels van slagerij Wapenaar. In beperkte mate weliswaar want de Stadsboerderij is geen massa stal van de bio-industrie maar een klein boerenbedrijf waar een vaste kracht en heel veel vrijwilligers met ziel en zaligheid dieren verzorgen en grootbrengen.

Transparanter kan bijna niet. In uw stad (mits u in Vlaardingen woont) kunt u zien waar uw vlees vandaan komt.

Van het Stadsboerderij varken zijn vers verkrijgbaar: karbonades, speklapjes, Stadsboerderij beenham, gehakt schnitzels, braadworstjes

Het Stadsboerderij varken onderscheidt zich door:

  • Dieren hebben alle vrijheid om buiten te scharrelen.
  • Krijgen 100% plantaardig duurzaam voer.
  • Krijgen totaal geen preventieve behandelingen met medicamenten of antibiotica.
  • U kunt altijd ter plekke gaan kijken en de aanwezige boer om informatie vragen.
  • Het vlees van deze varkens is stevig en droog (weinig vochtverlies in uw pan), mager met een klein vetrandje voor een ouderwets lekkere smaak.
  • Direct van de stadsboerderij naar uw slager.

Het vlees van het Vlaardingse stadsboerderij varken is regelmatig, maar beperkt, verkrijgbaar bij de filialen van Culinaire Slagerij Wapenaar.

RUNDVLEES

VARKENSVLEES

KIP

LAM KALF WILD