Historie

Graag stellen wij  ons aan u voor:

Culinaire Slagerij Wapenaar: al 68 jaar een ambachtelijk familiebedrijf dat een begrip in Vlaardingen en omstreken is.

Het begon in 1955 op de Hoogstraat; hier had Hugo Wapenaar, opa van de huidige drie vennoten, zijn slagerij. De oudere generatie Vlaardingers kan u vertellen dat er destijds wel 23 slagers in Vlaardingen zaten en dat ‘opa’ bekend stond om zijn opvallend schone en keurig verzorgde slagerswinkel.

Zijn zoon Arie Wapenaar trad in 1956 als leerling bij zijn vader in dienst om vervolgens het slagersstokje over te nemen. Hij verhuisde met echtgenote Jannie in 1965 de slagerij van de Hoogstraat naar de Westwijk. In 1982 werd achter de slagerij een eigen worstmakerij en productieruimte gebouwd.

In 1984 werd een filiaal op De Loper in de Holy gerealiseerd. Dit filiaal verhuisde in 1990 van het oude naar het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum. Daar onderging de winkel in 2010 een complete metamorfose tijdens een grondige verbouwing. In 2013 opende Wapenaar filiaal nummer 3, gelegen aan de Van Hogendorplaan.

Inmiddels hebben de drie kinderen van Arie en Jannie de leiding overgenomen: Marianne Kortleven-Wapenaar (Hogendorplaan), Arno Wapenaar (Loper), en Edwin Wapenaar (Beckmansingel) hebben in Vlaardingen nu ieder hun eigen filiaal. Samen met een team van ca. 20 enthousiaste medewerkers  houden de drie vennoten de naam ‘Wapenaar’ hoog.

In 2023 zijn beide winkels verbouwd. De nieuwe indeling maakt het mogelijk dat wij ons assortiment huisgemaakte salades, kant en klare vers bereide maaltijden en andere foodspecialiteiten nog beter aan u kunnen presenteren.

Het merendeel van alle vleeswaren, worstsoorten, maaltijden en specialiteiten komt nog steeds uit eigen keuken. Wapenaar staat voor kwalitatief goed en gezonde voeding. Bewust Lekker Eten: dat is waar het om draait!