Onderscheidingen

10x goud op de CONFRÉRIE DES CHEVALIERS 2022

Op de internationale vakwedstrijd van de CONFRÉRIE DES CHEVALIERS van 6 februari 2022 heeft Slagerij Wapenaar 10 gouden onderscheidingen in verschillende vak rubrieken gewonnen.

De vleeswaren waar een prijs mee gewonnen is zijn:

  • Limousin scharrel cornedbeef
  • Limousin scharrel runderrookvlees
  • Vlaerdingsgebraad
  • Scharrel boterhamworst
  • Scharrel rookworst

In de rubriek maaltijden is gewonnen met:

  • Lasagne della casa
  • Limousin hachée
  • Japanse kipschotel
  • Beef teriyaki
  • Zuurkool ovenschotel

3 producten zijn met goud met ster onderscheiden. Met deze producten kan nog een Internationaal kampioenschap gewonnen worden in de desbetreffende rubriek. De vakjury heeft ons uitgenodigd voor de uitreiking van de prijzen op 2 april.

Winnaar gouden slagersring 2018

De genomineerden voor de prestigieuze Gouden Slagersring 2018 zijn bekend. Een deskundige jury, onder leiding van Paul van Trigt, heeft uit de bijna 60 inzendingen vijf producten geselecteerd. De Gouden Slagersring wordt uitgereikt aan een slager die het meest vernieuwende product heeft bedacht.

Bekijk de video.

lekkerste gehaktbal van nederland

Culinaire Slagerij Wapenaar in Vlaardingen heeft de Lekkerste gehaktballen. Hij won de eerste prijs in de landelijke wedstrijd “De Lekkerste BalGehakt van Nederland 2016” . TV-kok en schrijver Julius Jaspers riep Edwin Wapenaar, samen met broer Arno, op 10 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de VAS-beurs in Amsterdam.

De gehaktballen van Culinaire Slagerij Wapenaar winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur en kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysteryshopping, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Lees hier het hele artikel op NU.nl

Gouden onderscheidingen tijdens de Nationale Slagers vakwedstrijden nov 2019

Culinaire Slagerij Wapenaar uit Vlaardingen heeft zondag 3 november 2019 veel prijzen in ontvangst mogen nemen tijdens de Nationale Slagers Vakwedstrijden (VAS) in Nieuwegein. Hier werden door een vakjury honderden ingezonden producten op kleur, geur, samenstelling, afwerking en smaak beoordeeld.

Culinaire Slagerij Wapenaar heeft veel gouden onderscheidingen in de wacht gesleept. De ‘gouden’ (scharrelvlees) producten met een maximale score zijn: runder hachee, corned beef, gebraden gehaktballen, Vlaardingse boterhamworst en de nieuwe rookworst ‘grof’.

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de relatie tussen voeding en gezondheid. Vragen als: waar komt een product vandaan, wat zit er eigenlijk allemaal in en hoe puur is een product, zijn belangrijke vragen. Bij Slagerij Wapenaar weten ze als geen ander waar het vlees vandaan komt, hoe het opgroeit en hoe de producten in eigen huis vervaardigd worden. De bedrijfsslogan: “Bewust lekker eten” is niet voor niets gekozen.
Door aan (vak)wedstrijden mee te doen willen Marianne, Arno en Edwin Wapenaar samen met hun medewerkers van Culinaire Slagerij Wapenaar hun kwalitatieve doelstellingen voor de klanten (blijven) bewaken.
.

Slagerij met ster

In november 2014 wisten wij bij de wedstrijd Slager met Ster (de Michelinsterren voor slagers) het maximaal haalbare aantal van 3 sterren in de wacht te slepen. In heel Nederland hebben slechts 7 slagers de 3 sterrenstatus behaald.

Slagerij van het jaar

Onze manier van werken heeft ertoe geleid dat wij al vier maal finalist zijn geweest bij de verkiezing ”Slagerij van het Jaar” en in 2008 werden verkozen tot Beste Slagerij van Nederland.