Meesterslager

Arno Wapenaar is sinds 2005 Patron-Meesterslager.

De Vereniging Nederlandse Meesterslagers is een samenwerkingsverband van ambachtelijke slagers die op een breed culinair vlak het ambacht willen opwaarderen. De vereniging wil tevens fungeren als een voorbeeldfunctie voor collega’s en de branche. De leden van de vereniging zijn toegelaten op persoonlijke titel en vakmanschap, gekoppeld aan een representatieve, trendzettende en moderne winkel.

Op breed culinair vlak dienen de leden- naast hun kennis over vlees, vleeswaren en worstsoorten- bekend te zijn met of geschoold te zijn op o.a. moderne kooktechnieken, wijnassortiment, groente en fruit, visspecialiteiten, kaassoorten, brood en broodjes, salades en maaltijden. Het vergaren van deze kennis is een continu proces. Meerdere malen per jaar gaan de Meesterslagers naar nationale en internationale vakcursussen en bij bijzondere vakmensen in de voeding op bezoek.

De winkel van een Meesterslager moet voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Hierbij wordt tevens gelet op presentatie, aanbod, personeel, uitstraling, communicatie, vakmanschap en service. Tweejaarlijks worden de Meesterslager door onafhankelijke keurmeesters hierop gecontroleerd om de hoogste titel binnen de slagersbranche te mogen blijven dragen. Arno Wapenaar draagt de titel Meesterslager met trots!